01:05:38
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Hit, Tudomány
Téma: Az ima ereje
... Elejére 2. lap 
keresztkem
Olvasta: 6 | Válasz | 2025. december 23. 05:19 | Sorszám: 2144
Napi Evangélium

"...Amikor elérkezett Erzsébet szülésének ideje, fiúgyermeket szült. Szomszédai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki. A nyolcadik napon jöttek, hogy körülmetéljék a gyermeket. Atyja nevéről Zakariásnak akarták hívni. De anyja ellenezte: „Nem, János legyen a neve.” Azok megjegyezték: „Hiszen senki sincs a rokonságodban, akit így hívnának!” Érdeklődtek erre atyjától, hogyan akarja őt nevezni. Atyja írótáblát kért, és ezeket a szavakat írta rá: „János a neve.” Erre mindnyájan meglepődtek. Neki pedig megnyílt az ajka, és megoldódott a nyelve: szólni kezdett, és magasztalta Istent. Akkor félelem szállta meg az összes szomszédokat, és Júdában meg az egész hegyvidéken erről az eseményről beszéltek. Aki csak hallott róla, elgondolkodva mondta: „Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele.”"
Lk 1,57-66

"...Istenem, életem Ura! Köszönöm, hogy nem felejted el ígéreteidet. Te irgalmas vagy és a legváratlanabb helyzetekben is beteljesíted, amit ígértél. Köszönöm, hogy a csend után újra megszólalhatok, a hála, a hit, és a bizalom szavával fordulhatok feléd. Uram, ahogy Zakariás is megtapasztalta kegyelmedet, úgy én is vágyom arra, hogy új szívet adj nekem, olyat, amely együtt örül másokkal. Segíts, hogy engedelmes legyek, és bátran kimondjam azt, amit te írtál szívembe, te adsz ajkamra! Add, hogy egész életem téged dicsőítsen és legyen tanúságtétel arról, hogy te irgalmas vagy minden emberhez!"
(Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája)
közli:
keresztkem
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2025. december 22. 13:38 | Sorszám: 2143
While some seek divine answers inside buildings, Indigenous cultures have always found their connection to the Creator in the natural world. The Earth, with all its wonders, provides the wisdom, lessons, and guidance needed for life.
In Indigenous cultures, nature is not just a resource but a living being that teaches us. From the winds to the rivers, every element holds a lesson, and listening to the world around us is essential for spiritual growth.
We don’t need to look beyond the land to find answers—it’s all here, waiting for us to pay attention.
By reconnecting with nature, we can restore balance in our lives and the world. Nature is a teacher, and if we are open to listening, we can learn from it every day.

... www.facebook.com/powwowscom/posts/pfbid0EaKxzLjx8R6Ls9wqAi8bZEooVHnYERGX7yZQX ...
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 22. 03:46 | Sorszám: 2142
Napi Evangélium

"...Erzsébet meglátogatása alkalmával Mária így magasztalta Istent: „Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, szentséges az ő neve! Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt. Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel. Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre!” Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért otthonába."
Lk 1,46-56

"...Istenem, irgalmas mennyei Atyám! Oly’ sokszor érzem magam kicsinek, esendőnek, de te rám nézel, és azt mondod, hogy fontos vagyok számodra. Te nem hagysz el, amikor elbizonytalanodom vagy eltávolodok tőled bűneim miatt. Megváltásod ajándék, amit nem tudok kiérdemelni, csak elfogadni hálával, nyitott szívvel. Köszönöm, hogy Fiadban, Jézusban közénk jöttél, és vállaltad az emberi sorsot. Köszönöm, hogy felemelsz, amikor a mélybe húz a világ, és megajándékozol a reménnyel, ami túlmutat minden mulandón. Istenem, legyen egész életem neked szóló hálaének!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 21. 06:34 | Sorszám: 2141
Napi Evangélium

"...Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: „József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől.”
Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott:
Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül,
és az Emmánuel nevet adják neki,
ami azt jelenti: „Velünk az Isten”.
Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki. Magához vette feleségét."
Mt 1,18-24

"...Uram, Jézus Krisztus! Add, hogy ne a világ zaja, hanem a te csended töltse be szívemet! Taníts úgy hallgatni, mint József, és úgy engedelmeskedni, mint ő! Add, hogy ne akarjak mindent érteni, hanem feltétel nélkül rád bízzam életem! Segíts, hogy ne féljek a bizonytalanságtól, mert te velem vagy! Légy világosságom, békességem és reményem ebben a világban! Jöjj el, megváltó Jézus, szüless meg bennem!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 20. 06:46 | Sorszám: 2140
Napi Evangélium

"...Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá, és így szólt: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!” Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: „Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben, és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!” Mária ekkor megkérdezte az angyalt: „Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?” Az angyal ezt válaszolta neki: A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen.” Erre Mária így szólt: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!” Ezután az angyal eltávozott."
Lk 1,26-38

"...Szűz Mária, Isten anyja! Te igennel válaszoltál Isten akaratára, amikor azt az angyali szó közvetítésével megismerted. Taníts minket bizalomra! Taníts bennünket hallgatni Isten szavára, úgy, ahogyan te is engedelmeskedtél! Segíts, hogy amikor Isten szólít, ne félelemmel, hanem nyitott szívvel válaszoljunk! Járj közben értünk, hogy advent idején ne csupán készülődjünk, hanem valóban befogadjuk Krisztust az életünkbe! Segíts, hogy igent tudjunk mondani a hivatásunkra, küldetésünkre, még akkor is, ha nem látunk mindent előre! Add, hogy mi is kimondjuk szívből: Történjék velem szavaid szerint!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 19. 01:24 | Sorszám: 2139
Napi Evangélium

"...Heródesnek, Júdea királyának napjaiban élt egy Zakariás nevű pap, aki Ábia papi osztályába tartozott. Felesége Áron törzséből származott, és Erzsébetnek hívták. Mindketten igazak voltak Isten előtt, és feddhetetlenül éltek az Úr parancsai és törvényei szerint. De nem született gyermekük, mivel Erzsébet magtalan volt, és már mind a ketten éltesebb korúak voltak.
Amikor Zakariás egy alkalommal osztályának rendjében szolgálatot teljesített Isten színe előtt, ráesett a sor, hogy a papi szolgálat szokása szerint az Úr templomába menjen, és bemutassa a tömjénáldozatot. A tömjénáldozat órájában nagy tömeg imádkozott a templomon kívül. Akkor az áldozati oltár jobb oldalán megjelent Zakariásnak az Úr angyala. Láttára Zakariás zavarba jött, és félelem szállta meg. Az angyal azonban így szólt hozzá: „Ne félj, Zakariás! Könyörgésed meghallgatásra talált. Feleséged, Erzsébet fiút szül, és Jánosnak fogod hívni. Örömöd és vigasságod lesz ő, és sokan örülnek majd születésének. Nagy lesz az Úr előtt: bort és részegítő italt nem iszik, sőt már anyja méhében betelik Szentlélekkel. Izrael fiai közül sokakat megtérít Istenükhöz, az Úrhoz. Illés szellemében és erejével fog színe előtt járni, hogy az atyák szívét a fiak felé fordítsa, az engedetleneket az igazak lelkületére vezesse, és az Úr iránt készségessé tegye a népet.”
Zakariás erre megkérdezte az angyalt: „Miből tudhatom meg mindezt? Hiszen már öreg vagyok, és feleségem is éltesebb korú.” Az angyal így válaszolt: „Én Gábor vagyok, az Isten színe előtt állok, aki azért küldött, hogy beszéljek veled, és meghozzam neked ezt az örömhírt. De mivel nem hittél szavamnak, amely majd valóra válik annak idején, megnémulsz, és nem tudsz beszélni a beteljesedés napjáig.” A nép várta Zakariást, és csodálkozott, hogy annyit késlekedik a templomban. Amikor pedig kijött, nem tudott megszólalni. Ebből megértették, hogy a templomban látomása volt. Intett nekik, de néma maradt.
Mihelyt szolgálatának napjai elmúltak, hazament. E napok után felesége, Erzsébet méhében fogant, de öt hónapon keresztül titkolta. „Így tett velem az Úr – mondta –, arra méltatott e napokban, hogy elvegye szégyenemet az emberek előtt.”"
Lk 1,5-25

"...Uram, Istenem! Te reménnyel töltötted el Zakariás és Erzsébet szívét. Taníts engem is türelmesen várakozni! Segíts, hogy ne a saját időm szerint akarjak csodákat, hanem bízzak benned akkor is, ha nem értem szándékaidat! Adj nekem nyitott szívet, amely képes befogadni ígéreteidet, és csendet, amelyben meghallom hangodat! Készítsd elő szívemet az advent csendjében, hogy méltón fogadhassam Fiadat, Jézust! Add, hogy életem tanúságtétel legyen mások számára arról, hogy veled minden lehetséges!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 18. 04:05 | Sorszám: 2138
Napi Evangélium

"...Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József, igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: „József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: „Velünk az Isten.” Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala parancsolta neki."
Mt 1,18-24

"...Urunk, Jézus Krisztus! Te az idők teljességében testet öltöttél Mária méhében a Szentlélek erejéből. Köszönjük, hogy József csendes hite és engedelmessége által megmutattad nekünk, hogy érdemes Isten akaratát elfogadnunk. Taníts bennünket is hallgatni a Lélekre, felismerni az isteni szándékot a hétköznapi élethelyzetekben és követni útmutatásodat! Add, hogy advent utolsó napjaiban belső csendben készítsük elő szívünket, ahol megszülethetsz és velünk maradhatsz!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 17. 02:55 | Sorszám: 2137
Napi Evangélium

"...Jézus Krisztusnak, Dávid és Ábrahám fiának családfája. Ábrahámnak Izsák volt a fia, Izsáknak Jákob, Jákobnak Júda és testvérei, Júdának Fáresz és Zára Támártól, Fáresznek Eszróm. Eszrómnak Arám, Arámnak Aminadáb, Aminadábnak Náásszon, Náásszónnak Szalmon, Szalmonnak Bóász Ráhábtól, Bóásznak Jóbéd Rúttól, Jóbédnek Izáj, Izájnak pedig Dávid király.
Dávidnak Salamon volt a fia Uriás feleségétől, Salamonnak Roboám, Roboámnak Abija, Abijának Ászáf, Ászáfnak Jozafát, Jozafátnak Jórám, Jórámnak Ozijás, Ozijásnak Joatám, Joatámnak Acház, Acháznak Ezekiás, Ezekiásnak Manasszesz, Manasszesznek Ámosz, Ámosznak Joziás, Joziásnak pedig Jekoniás és testvérei a babiloni fogság idején.
A babiloni fogság után: Jekoniásnak Szálátiél volt a fia, Szálátiélnek Zorobábel, Zorobábelnek Ábiud, Ábiudnak Elijakim, Elijakimnak Ázór, Ázórnak Szádok, Szádoknak Áhim, Áhimnak Eliud, Eliudnak Eleazár, Eleazárnak Mattán, Mattánnak Jákob, Jákobnak pedig József. Ő volt a férje Máriának, akitől a Krisztusnak nevezett Jézus született.
Összesen tehát: Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a babiloni fogságig tizennégy nemzedék, és a babiloni fogságtól Krisztusig is tizennégy nemzedék."
Mt 1,1-17

"...Uram, Jézus! Te nem féltél beleszületni az emberiség történelmébe, ahol bűn és kegyelem, hűség és botlás egyaránt jelen van. Köszönöm, hogy megmutatod, Isten hűséges az általa tett ígérethez. Segíts, hogy én is elfogadjam saját múltamat, sebeimet, gyengeségeimet, és merjek hinni abban, hogy általam is új dolgokat akarsz elkezdeni! Hiszem, hogy te vagy a történelem Ura és minden ember Megváltója."
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 16. 03:43 | Sorszám: 2136
Napi Evangélium

"...Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: „Erről mi a véleményetek? Egy embernek két fia volt. Odament az egyikhez, és így szólt hozzá: „Fiam, menj ki ma, és dolgozz a szőlőben!” A fiú azt válaszolta: „Nincs kedvem!”, de később megbánta, és mégis kiment. Odament a másikhoz, és annak is szólt. Az így válaszolt: „Szívesen, uram!”, menni azonban nem ment. Kettőjük közül melyikük teljesítette az apa akaratát?” Azt felelték: „Az első.”
Erre Jézus így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek: A vámosok és utcanők megelőznek titeket Isten országában. Mert eljött hozzátok János az igazságosság útján járva, és ti nem hittetek neki, a vámosok és utcanők viszont hittek neki. De ti, akik mindezt láttátok, még ezután sem tértetek jobb belátásra, hogy higgyetek neki!”"
Mt 21,28-32

"...Uram, Jézus, Te nem a tökéletességet várod tőlem, hanem azt, hogy kész legyek hibáimat kijavítani. Segíts, hogy ne csak szavaimmal, hanem tetteimmel is válaszoljak hívásodra! Ha eddig halogattam vagy nemet mondtam szelíd hívásodra, most adj nekem erőt és bátorságot az induláshoz, az újrakezdéshez! Adj szívembe igaz bűnbánatot és őszinte vágyat a megtérésre! Köszönöm, hogy nem elítélni vagy megbüntetni akarsz, hanem irgalmasan megbocsátasz, és elindítasz az új lehetőségek útján."
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 15. 05:00 | Sorszám: 2135
Napi Evangélium

"...Egy alkalommal Jézus a templomba ment, és tanított. Közben odaléptek hozzá a főpapok meg a nép vénei, és megkérdezték: „Miféle hatalommal teszed ezeket? Ki adta neked a hatalmat ehhez?” Jézus így válaszolt: „Én is kérdezek tőletek valamit. Ha megfeleltek rá, megmondom nektek, milyen hatalommal teszek így. Honnan volt János keresztsége? A mennyből-e vagy az emberektől?”
Azok tanakodni kezdtek egymás között: „Ha azt mondjuk, a mennyből volt, azt feleli: „Hát akkor miért nem hittetek neki?” Ha pedig azt mondjuk: „Az emberektől”, akkor meg félnünk kell a néptől, mert Jánost mindenki prófétának tartja.” Ezért ezt a választ adták Jézusnak: „Nem tudjuk.”
„Akkor én sem mondom meg nektek, hogy milyen hatalommal teszek így” – felelte Jézus."
Mt 21,23-27

"...Uram, Jézus Krisztus! Te csendes hatalommal lépsz be az életembe. Nem kényszerítesz, nincs benned erőszak, hanem egyszerűen csak kérsz: fogadjalak el életem urának, higgyek benned, engedjem, hogy vezesd életem. Add, hogy ne féljek az igazságtól, amit te képviselsz, és a változástól se, ami lelki fejlődésemhez szükséges! Segíts, hogy ne érdekből, ne megszokásból, hanem őszinte szeretetből keresselek! Nyisd meg szívemet, hogy ne a magam útját keressem, hanem a te világosságod útján, a hit és az öröm útján járjak! Adj bátorságot, hogy minden döntésemben téged válasszalak!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 14. 07:22 | Sorszám: 2134
Napi Evangélium

"...Abban az időben: Amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy kérdezzék meg tőle: „Te vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?” Jézus így válaszolt nekik: „Menjetek, és adjátok tudtul Jánosnak mindazt, amit láttok és hallotok: a vakok látnak, a sánták járnak, a halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az örömhírt. Boldog az, aki nem botránkozik meg bennem!”
Mikor elmentek, Jézus így kezdett beszélni Jánosról a tömegnek: „Mit akartatok látni, amikor kimentetek a pusztába? Talán széltől lengetett nádszálat? Vagy miért mentetek ki? Hogy finom ruhába öltözött embert lássatok? Akik finom ruhában járnak, azok királyi palotában laknak! Vagy miért mentetek ki? Hogy prófétát lássatok? Igen, mondom nektek: még prófétánál is nagyobbat! Ő az, akiről ezt írták:
Íme, elküldöm követemet színed előtt,
hogy elkészítse az utat teelőtted.
Bizony, mondom nektek: Asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál! De még őnála is nagyobb az, aki a legkisebb a mennyek országában."
Mt 11,2-11

"...Uram, Jézus! Te cselekedeteid igazságával válaszoltál a bizonytalan Keresztelő Jánosnak. Kérlek, hogy amikor meginog a hitem, amikor nem értem szándékaidat, amikor ismeretlen utakra vezetsz vagy elhomályosul bennem a remény, mutass jelet számomra! Segíts, hogy meglássalak az élet egyszerű mozzanataiban, a gyógyulásban, a vigaszban, a csendes szeretetben! Add, hogy advent idején én is örömhíred közvetítője legyek mások számára és továbbadjam világosságodat, ami minden sötétségen és reménytelenségen átragyog! Hiszem, Uram, hogy te vagy a lelki békesség és az öröm forrása."
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 13. 04:14 | Sorszám: 2133
Napi Evangélium

"...Színeváltozása után tanítványai megkérdezték Jézust: „Miért mondják az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?” Ő így felelt: „Illés eljön ugyan, és helyreállít mindent, én azonban azt mondom nektek, hogy Illés már eljött, de nem ismerték fel, és kényük-kedvük szerint bántak vele. Így szenved majd az Emberfia is tőlük.” Ekkor értették meg a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik."
Mt 17,10-13

"...Uram, Jézus! Adj nekem nyitott szívet és figyelmes lelket, hogy felismerjelek téged a hétköznapok egyszerűségében! Ne engedd, hogy elkápráztasson saját elvárásaim fénye, vagy elhalkítsa bennem szavadat a világ zaja! Taníts, hogy meglássalak téged abban, ami kicsiny, csendes, szinte észrevehetetlen! Segíts félretenni téves elképzeléseimet! Jöjj el, Uram, Jézus, és nyisd meg a szememet jelenléted csodájára!"
közli:
keresztkem
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 12. 11:56 | Sorszám: 2132
Incredible. Billions of people… thousands of doctrines… and YOU happen to be
the one who got it right. Amazing luck.

... www.facebook.com/TruthTheory/posts/pfbid02y8U9NtFrFfWLCVrpbjKxnAdBD41jvddFWU1 ...
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 12. 03:10 | Sorszám: 2131
Napi Evangélium

"...Egy alkalommal így szólt Jézus a néphez: „Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonlít a piacon tanyázó gyermekekhez, akik odakiáltják pajtásaiknak: „Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok.” Eljött János. Nem eszik, és nem iszik; azt mondják rá: „Ördöge van.” Eljött az Emberfia. Eszik-iszik, és azt mondják rá: „Lám, a falánk, borissza ember, a vámosok és a bűnösök barátja!” Az Isten bölcsességét azonban művei igazolták.”"
Mt 11,16-19

"...Uram, nyisd meg szívemet és lelkemet érkezésedre! Ne engedd, hogy saját elvárásaim és előítéleteim bezárják előtted az ajtót! Taníts engem, hogy felismerjelek a csendben, a prófétai szóban és a bibliai üzenetben, és meglássalak téged az embertársban! Add, hogy ne ragaszkodjak emberi elképzeléseimhez, hanem elfogadjam azt a formát, ahogyan te akarsz közeledni hozzám! Áldd meg adventi várakozásomat! Tölts el alázattal, türelemmel és figyelmes nyitottsággal, hogy valóban találkozhassak veled, amikor karácsony ünnepén megérkezel!"
közli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 11. 05:31 | Sorszám: 2130
Napi Evangélium

"...Abban az időben Jézus így nyilatkozott Keresztelő Jánosról: Bizony mondom nektek: Az asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki legkisebb a mennyek országában, nagyobb, mint ő. A mennyek országa Keresztelő János napjaitól mindmáig erőszakot szenved, és az erőszakosok szerzik meg. A próféták és a törvény Jánosig mindannyian ezt jövendölték. Ha tudni akarjátok, Illés ő, akinek el kell jönnie. Akinek füle van, hallja meg!"
Mt 11,11-15

"...Urunk, Jézus Krisztus! Köszönjük neked Keresztelő János személyét, aki alázattal és bátorsággal készítette elő a te érkezésedet. Add, hogy mi is felismerjük életünkben a prófétai szót, amely szívbéli megtérésre hív! Segíts, hogy ne csak szívesen hallgassuk, hanem örömmel meg is tegyük, amit kérsz tőlünk! Tisztítsd meg szívünket az adventi időben, hogy ne csupán környezetünket és otthonainkat öltöztessük ünnepi díszbe, hanem lelkünket is ragyogóvá tegyük a bűnbánat által, így várva a veled való találkozást!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 10. 05:54 | Sorszám: 2129
Napi Evangélium

"...Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.”"
Mt 11,28-30

"...Uram, Jézus Krisztus! Oly sokszor vagyok fáradt – testben, lélekben, gondolatban. A napok rohanása, a sok elvárás, a belső vívódások terheket raknak rám, amelyeket nem tudok egyedül cipelni. De te azt mondod: „Jöjjetek hozzám!” Most itt vagyok előtted. Átadom neked, ami nyugtalanít, amit nem értek, amitől félek. Add meg nekem azt a csendes nyugalmat, amely a te szelíd jelenlétedből fakad! Taníts szelídségre, alázatra, bizalomra! Szeretnék benned megpihenni, hogy újra tudjak szeretni, figyelni, remélni. Uram, te vagy az igazi nyugalom forrása."
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 09. 06:10 | Sorszám: 2128
Napi Evangélium

"...Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: „Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, és egy elcsatangol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyen, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony mondom nektek: jobban örül neki, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül.”"
Mt 18,12-14

"...Uram, Jézus Krisztus! Te vagy a Jó Pásztor, aki fáradhatatlanul keresel minket, még akkor is, amikor távol járunk tőled. Köszönöm, hogy fontos vagyok neked, ismersz engem és nevemen szólítasz. Hálás vagyok, hogy utánam jössz a sötétbe, a reménytelenségbe, és nem hagysz magamra tévedéseimben. Te soha nem mondasz le rólam, hanem fáradhatatlanul keresel, újra és újra utánam indulsz. Köszönöm, hogy nem a bűneim alapján ítélsz meg, hanem a szereteteddel felemelsz. Advent idején különösen is vágyom arra, hogy megtalálj és én újra rád találjak. Adj erőt melletted maradni, nálad megpihenni és benned örömöt találni!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 08. 06:10 | Sorszám: 2127
Napi Evangélium

"...Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá, és így szólt: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!” Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: „Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben, és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!” Mária ekkor megkérdezte az angyalt: „Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?” Az angyal ezt válaszolta neki: A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen.” Erre Mária így szólt: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!” Ezután az angyal eltávozott."
Lk 1,26-38

"...Mária, szeplőtelenül fogant Szűz, Isten kegyelmének tiszta edénye! Köszönöm, hogy igent mondtál Isten hívására, és vállaltad a szolgálatot, amely által a Megváltó eljött közénk. Segíts, hogy nyitott szívvel tudjak válaszolni az Úr hívására! Taníts bízni akkor is, amikor nem értek mindent, és szeretni akkor is, ha félelem vagy bizonytalanság ébred bennem! Életpéldád segítsen, hogy a tiszta szív, a lélek csendje és az engedelmesség visz közelebb Istenhez. Segíts, hogy az én életemben is megvalósuljon Isten akarata!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 07. 05:27 | Sorszám: 2126
Napi Evangélium

"...Abban az időben: Keresztelő János megjelent Judea pusztájában, és így tanított: „Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!” Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta: A pusztában kiáltónak szava:
Készítsétek elő az Úr útját,
tegyétek egyenessé ösvényeit!
János öltözéke teveszőrből készült, és bőrövet viselt a derekán. Sáska és vadméz volt az étele. Kivonult hozzá Jeruzsálem, egész Judea és a Jordán vidéke. Megvallották bűneiket, és ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban. Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus is jön hozzá megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: „Viperák fajzata! Ki indított benneteket arra, hogy meneküljetek a közelgő harag elől? Teremjétek hát a bűnbánat méltó gyümölcsét! És ne higgyétek, hogy közben azt gondolhatjátok: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek: Isten ezekből a kövekből is tud Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejszét ráhelyezték már a fák gyökerére: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem! Én csak vízzel keresztellek titeket a bűnbánatra, de aki énutánam jön, az erősebb nálam; arra sem vagyok méltó, hogy a saruit hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel keresztel meg titeket; kezében tartja már a lapátot, hogy kitakarítsa szérűjét. A búzát magtárba gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti!”"
Mt 3,1-12

"...Uram, irgalmas Istenem! Keresztelő János szava ma nekem szól: „Készítsétek az Úr útját!” Sokszor elnémul bennem a lelkiismeret hangja és nem lépek tovább a bűnbánat útján. Segíts, hogy az advent ne a megszokásról szóljon, hanem valódi indulás legyen számomra! Adj bátorságot a változáshoz, őszinte szívet a megtéréshez, és reményt, hogy érdemes folyton feléd közeledni! Gyújtsd meg bennem világosságodat, hogy őszinte bűnbánattal várjam Fiad eljövetelét! Tölts el Szentlelkeddel, hogy ne féljek a belső csendtől, ne meneküljek el a számomra kijelölt pusztából, hanem ott halljam meg a hangodat, amely új életre hív! Jöjj el, Uram! Szüless meg és élj bennem!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 06. 04:48 | Sorszám: 2125
Napi Evangélium

"...Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek. Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!” Akkor összehívta tizenkét tanítványát, és hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt. Majd elküldte őket, és megparancsolta nekik: „Menjetek Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: közel van a mennyek országa. Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok!”"
Mt 9,35 – 10,1. 6-8

"...Uram, Jézus Krisztus! Te megláttad az elveszettet, és megszántad a fáradtakat, nézz ma is irgalommal a világra! Oly sok a seb, a segélykiáltás, az elrejtett könny és a fájdalom az emberekben. Küldj munkásokat aratásodba és küldj engem is! Add, hogy ne csak várjam jöveteled, hanem már most a jelenléted hordozója legyek! Töltsd el szívemet irgalmaddal és jóságoddal, és taníts, hogy amit tőled kaptam, azzal örömmel szolgáljam embertársaimat!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 05. 05:43 | Sorszám: 2124
Napi Evangélium

"...Tanító útján egyik alkalommal két vak követte Jézust. Egyre ezt kiáltozták: „Könyörülj rajtunk, Dávid fia!” Amint hazaérkezett, bementek hozzá a vakok. Jézus megkérdezte tőlük: „Hiszitek-e, hogy tudok segíteni rajtatok?” „Hisszük, Uram!” – felelték azok. Akkor megérintette szemüket, és így szólt: „Legyen a hitetek szerint!” Erre megnyílt a szemük. Jézus pedig rájuk parancsolt: „Vigyázzatok, ezt senki meg ne tudja!” Ám azok elmenvén, elhíresztelték a dolgot az egész vidéken."
Mt 9,27-31

"...Uram, Jézus Krisztus! Te nem fordítottad el arcodat a hozzád forduló, hitüket megvalló vakoktól, és megkérdezted őket: „Hiszitek-e, hogy segíthetek?” Bennem is sok vakság, homály, ítélkezés, kétely, közöny, félelem és aggodalom van. De ma újra megvallom, hogy te vagy a világ világossága. Hozzád jövök, Uram, mint a vakok, és kérem: érints meg engem is! Nyisd meg a szememet, hogy meglássam a jót, a reményt, a te jelenlétedet! Ne csak látni taníts meg, Uram, hanem hinni benned, követni téged és benned bízni minden élethelyzetben!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 04. 06:46 | Sorszám: 2123
Napi Evangélium

"...A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! – jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült. Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra. Az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.”"
Mt 7,21. 24-27

"...Uram, Jézus Krisztus! Te vagy a szikla, akire biztonsággal építhetek. Taníts engem nemcsak hallgatni a szavadat, hanem meg is élni azt nap mint nap! Ne engedd, hogy elég legyen számomra a külső vallásosság, a szép szavak, ha közben nem közeledek hozzád! Add, hogy az adventi időben megszilárduljon hitem! Mutasd meg, hol kell újjáépítenem az életemet! Legyen bennem csend, hogy meghalljam szavadat, és bátorság, hogy megtegyem mindazt, amit kérsz tőlem!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 03. 04:56 | Sorszám: 2122
Napi Evangélium

"...Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket. Valamennyiüket meggyógyította. Amikor a nép látta, hogy a némák beszélnek, a bénák meggyógyulnak, a sánták járnak és a vakok látnak, elámult, és magasztalta Izrael Istenét. Jézus akkor összehívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: „Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Nem akarom étlen hazaküldeni őket, hogy ki ne dőljenek az úton.” A tanítványok erre megjegyezték: „De honnan szerzünk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy ekkora tömeget ellássunk?” Jézus megkérdezte tőlük: „Hány kenyeretek van?” „Hét, és néhány apró halunk” – felelték. Erre meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Aztán fogta a hét kenyeret és a halakat, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig a népnek. Miután mindnyájan ettek és jóllaktak, hét kosár kenyérmaradékot szedtek össze."
Mt 15,29-37

"...Uram, Jézus Krisztus! Köszönöm, hogy tanítasz és együttérzel velünk. Te észreveszed a fáradt, sebzett embert, és nem fordulsz el tőle. Add, hogy én is bátran hozzád vihessem gyengeségeimet, és hittel tudjam letenni életem terheit! Segíts, hogy rád bízzam azt a kevés jót, amit adni tudok! Tedd teljessé, amit én kicsiben kezdek el! Adj nekem kitartást, hogy az advent napjaiban ne csupán várjak, hanem veled együtt formáljam a világot, egy jó szóval, egy csendes imával, egy odafordulással a másik ember felé! Légy az én erőm, békém és lelki táplálékom!"
közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 02. 04:32 | Sorszám: 2121
Napi Evangélium

"...Amikor a hetvenkét tanítvány nagy örömmel visszatért küldetéséből, Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: „Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kicsinyeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked. Mindent átadott nekem Atyám. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya; és az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja jelenteni.” Jézus ezután tanítványaihoz fordult, és külön nekik mondta: „Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek, sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta, és hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta.”"
Lk 10,21-24

"...Uram, Jézus Krisztus, taníts engem a kicsinyek lelkületére, a gyermeki lelkületre, hogy nyitott szívvel tudjam befogadni a mennyei Atya ajándékát, téged! Segíts, hogy ne a zajban, hanem a csendben keresselek, ne a látványban, hanem a szívemben találjalak meg! Add, hogy boldog legyen a szemem, mert téged lát, boldog a fülem, mert a te szavadat hallja és öröm legyen a szívemben, mert bennem élsz!"

közuli:
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 5 | Válasz | 2025. december 01. 14:35 | Sorszám: 2120
Köszönöm a segítséget, amire nagy szükségem volt, mert "keresztkem"-ként valahogy KIESTEM a rendszerből és nem tudtam. HÁLÁS, ISTENBEN BIZÓ SZERETETTELJES KÖSZÖNETTEL: k.k.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...