06:47:01
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Hit, Tudomány
Téma: Rendkívüli szinódus a Vatikánban
... Elejére 1. lap 
fokos
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 24. 08:06 | Sorszám: 62
Nem akartalak megbántani műveletlenségemmel, tudod jól.
fokos
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 24. 08:02 | Sorszám: 61

Valami ilyesféle? Nem pont ez, de valami szerteágazó, egyben felfelé vezető útrengeteg.
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 24. 07:27 | Sorszám: 60
Természetesen a Szentírás, ill. az 'abból való idézetei nem hogy NEM CSACSISÁG, DE SZENT ÉS ISTENI TEXTUS! A csacsiság, az NEM "AZ" nyilván, mármint a szent szöveg--az én fölfogásom szerint legalábbis! A "csacsiság" azokban a következtetésekben "rejlik" amiket e szent szövegekből le tetszik vonni--s "az" már az Öné. S "az", nemhogy nem a Szentírás, da annak--mondjuk így--"parafrazeálása".Persze ezzel sem Önt akarnám megbántani, sőt Önt az EMBER-t tisztelni szeretném sőt akarom.A NÉZETEIT akarnám kritizálni, sőt kritizáltam is--NEM A MEGVÁLTOZTATÁS SZÁNDOKÁVAL!!! Itt mindössze annyiról van és volt szó: én is elmondtam a nézeteimet "ezekről a dolgokról" és nézeteink nem egyeznek.De nekem ezzel a "helyzettel" SEMMI BAJOM NINCS.Legföllebb nem követem vagy akceptálom az Ön "erről" való gondolkodásmódját,Ennyi.
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 24. 07:14 | Sorszám: 59
Nem csak Önök "por és szemét"! Mindannyian "porszemek" vagyunk; én magam is.DE EZT MÁR EREDETILEG IS UGYANIGY FOGALMAZTAM, NEM CSAK MOST IROM IGY!
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 24. 07:11 | Sorszám: 58
ÁMEN!
hümér
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 23. 22:35 | Sorszám: 57
"kereszténységnek" hála ...
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 23. 04:59 | Sorszám: 56
NEM "ÜVÖLT" SENKI, DE NAGYBETŰKKEL IROK...NÉHA-NÉHA.
ÉS "AZ" TŐLEM NEM "ÜVÖLTÉS".ÉN MÁRCSAK TUDOM, MERT OLYAN CSEND VAN ITTEN, HOGY MÉG A LÉGY ZÜMMÖGÉSÉT IS MEG LEHETNE HALLANI--HA LENNE ITT LÉGY.
A NAGYBETŰIRÁST MEG ÚGYSEM HAGYOM ABBA..EBBE' NE IS TESSÉK REMÉNYKEDNI!
jojoba
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 21:33 | Sorszám: 55
ajjaj-ajjaj a legnagyobb apologéta és káromkodó művész... Mi csak por és szemét vagyunk a talpa alatt, hangunk akár a légyzümmögés.
hümér
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 21:05 | Sorszám: 54
De mé' ordibálsz? Isten hall téged akkor is, hogyha nem üvöltöd az igazságot ..
jojoba
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 18:41 | Sorszám: 53
Idézet:
Tessék tudomásul venni: ÖN NEM TUD, és NEM IS TUDHAT SEMMIT! ÉS PERSZE ÉN SEM.

Ehhez képest, egész jól elvitatkozgatnak...
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 17:27 | Sorszám: 52
Miféle csacsiság ?
Folyamatosan a Szentírásból idézek !
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 17:23 | Sorszám: 51
NEM ÉRTEK EGYET AZZAL, amit egyfolytában írni tetszett és NEM IS FOGOK SOHA!
És szives engedelmével most már ezekkel a dolgokkal kapcsolatban nem is reagálok semmire.
Már ennyi is sok és fölösleges, és én csak beszámolni elmondani akartam azt ami volt 2 hétig a Vatikánban.
NINCS HATÁSSAL RÁM AZ A TÖMÉRDEK CSACSISÁG, AMIT IDE HABLATYOL, SŐT ELLENTÉTES HATÁSSAL VAN, MINT AMIT ÖN AGITÁL ITTEN.MINÉL TÖBBET MONDJA A SZAMÁRSÁGAIT ANNÁL ELLENSZENVESEBB ÉS UNDORITÓBB, AMIT MOND.MERT ÉN NEM KÉREM, HOGY ENGEM ÉRTSEN MEG CSAK ELMONDOM, MIRŐL HOGY VÉLEKEDEM.DE 'EZEKUTÁN MÁR NEM TESZEM "AZT" SEM.
MAJD IROK ESSZÉT A CSEREBOGARAK HALHATATLANSÁGÁRÓL....
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 17:00 | Sorszám: 50
Nincs és nem is lehet.
EGY (azaz 1 db) Egyház van.
Az egyház szónak nincs is többesszáma (csak ha "templom" jelentésben használjuk).
Jézus is intette a tanítványokat, hogy ne vetélkedjenek: http://szentiras.hu/KNB/Mt18
Pál is keményen kikel a széthúzás ellen:
Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e, és nem
emberi módon viselkedtek-e? 4Ha az egyik ezt mondja: „Én Pálé vagyok”, a másik pedig azt:
„Én Apollósé”, nem emberi módon beszéltek-e? 5Hát ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák
csupán, akik által hívővé lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr.
6Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. 7Úgyhogy az sem számít, aki
ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. 8Aki ültet, és aki
öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. 9Mert mi Isten
munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.
... http://szentiras.hu/UF/1Kor3
Rendes Kis
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. október 22. 16:32 | Sorszám: 49
Dícséretes önkritika egy egyházi férfiú szájából.
Sajnos, igen: már a kezdet kezdetén kisiklatták Jézus keményen farizeus-ellenes
tanítását a farizeussággal szemben megengedőbb irányba.
Jézus még kategorikusan előírta követőinek a vagyontalanságot: www.joosandor.hu/predikacio/1965-08/gazdag-ifju
Ezt már Pál apostol (aki maga is farizeus volt) fölhigította, hiszen a szelíd,
álmodozó, élhetetlen, megalkuvást nem tűrő Jézus tanítása nem számol a "realitással",
arra nem lehet Egyházat építeni, ezért ő már nem várja el Filemontól, hogy
adja el minden vagyonát, pusztán arra kéri, hogy ne büntesse meg szökött
rabszolgáját, Onezimuszt, hanem fogadja vissza szolgálatába.
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 16:32 | Sorszám: 48
NEKEM VAN!
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 16:12 | Sorszám: 47
Drága bátyám, olyan hogy "Római Katolikus Egyház" nincs
és nem is lehet, ez nonszensz, fából vaskarika.
Valami vagy katolikus (egyetemes) vagy parciális (római,
konstantinápolyi, antióchiai, s.í.t.)
Olyan van, hogy "Római Parciális Egyház", másnéven
a "Katolikus (Egyetemes) Egyház Római Patriarchátusa".
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 16:06 | Sorszám: 46
LESSZA..OM "bibliai farizeusokat", de vállalom is Őket egy kicsit--IGENIS VÁLLALOM!Aki nem vállalja hogy van benne egy "kis farizeus"--nem sok, de valamennyi-- az képmutató s hazudik--komoly pap mondta nekem..bizon'!
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 15:55 | Sorszám: 45
Legyek: BIBLIAI FARIZEUS.
Mert az Ön véleménye számomra NEM MÉRTÉKADÓ, de ne Ön döntse máán' el, hogy én és az én családom belemenjek a hülyeségeibe--amiket Ön behadovál itten!
MI RÓMAI KATOLIKUSOK IGENIS RÓ-MA-I(!!!) KATOLIKUSOK VAGYUNK S NEM AZOK AZ IZÉK, MINT ÖNÖK!
NE MAGYARÁZZA MÁÁN BELÉM A MARHASÁGÁT!
MI BOLDOGOK VAGYUNK IGY ÉS IGY VAGYUNK BOLDOGOK--EMBERILEG IS, HITVILÁGILAG, VALLÁSILAG IS.
ÉN NEM KÉNYSZERITEK ÖNRE SEMMIT.HAGGYON MÁÁN NEKÜNK BÉKIT A HÜLYESÉGEIVEL--KÉRNÉM!
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 15:05 | Sorszám: 44

... http://reannonslife.blogger.hu/
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 14:54 | Sorszám: 43
?
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 14:52 | Sorszám: 42
A bibliai farizeusok is így tettek, nem vette be a bögyük, amikor igazat kellett volna
adniuk Jézusnak, inkább eloldalogtak ...
rintintin
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 13:43 | Sorszám: 41
"Az ötödik pontban puszta kötözködés, hogy különbséget tesz az Egyház és az Egyház tagjai között." ESZEM ÁGÁBA' SINCS KÖTÖZKÖDNI, LEGFÖLLEBB MÁR NAGYON UNOM EZT A HUZAVONÁT.
ÚGYHOGY MINDENRŐL TESSÉK AZT GONDOLNI AMIT AKAR, ÉN KISZÁLLOK.
Rendes Kis
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. október 22. 13:35 | Sorszám: 40
Drága bátyám, nagyon helyesen, "Anyaszentegyház"-ról kezd beszélni és Őneki valóban nem írhatunk elő semmit,
de mégcsak nem is vitatkozhatunk Vele, mert Ő lélek, az Ő sugalmazására kell odafigyelnünk.
A következő pontban már "katolikus"-ságról beszél (de - nagyon helyesen - nem teszi hozzá, hogy "római"),
úgyhogy ez így teljesen korrekt.
A harmadik pont ennek a megfordítása, el is lehetne hagyni.
A főpapok és közpapok közötti különbség eltagadása: maszatolás. Senki sem vitatta, hogy ugyanazt a szentséget,
az Egyházi Rend szentségét veszik föl. A különbség nem ebben áll. A különbség ott van, hogy a hierarchiában
előrejutóknak engedményeket kell tenniük az Egyház pilátusi (formális, hivatalos, ítélkező) oldala iránt.
Az ötödik pontban puszta kötözködés, hogy különbséget tesz az Egyház és az Egyház tagjai között. Nem kellene
lemenni dedóba, nyilván ha az Egyház belső vitáiról beszélek, akkor az Egyház tagjainak vitáira gondolok.
Ugyanígy, amikor az Egyház tagjait hibáztatom (és nem sértegetem !) a hibáik miatt, akkor NEM sértegetem az
Egyházat, hanem épp ellenkezőleg: az Egyház tisztaságáért és szentségéért szállok síkra.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 13:30 | Sorszám: 39
Mongyuk ez esetben már az is csoda, hogy egyáltalán valamilyen világot képes volt összetákolni.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. október 22. 13:27 | Sorszám: 38
nincs nagyon jó véleményem a Teremtőről, ha a saját képmására teremtette kegyelmedet.....
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...