|
Téma: Az idő. |
|
panda |
|
jaja, az idő az tkp. az az objektíve nemigazán valami, ami a talpunk és a fejünk búbja között van, de nem létezik És, kék. |
|
keresztkem |
|
Az IDŐ a Földön lejátszódó események Tartama.Aki ezeket az eseményeket távolról nézi--ha nézi egyáltalán--annak a számára nem igazán van.Például az, hogy most, ebben a pillanatban leesik egy alma a fáról egy új-zélandi gyümölcsös kertben, az nem igazán érdekes teszeem azt, annak az embernek a számára, aki a Holdról szemléli a Földet, s arra gondol: "jéé, milyen KÉK szinű labdacs az, ahonnan jöttem"!Tehát számára az, hogy egy új-zélandi gyümölcsösben MI TÖRTÉNIK--e pillanatban-- és MEDDIG TART AZ az esemény, ami ott történik, olyannyira érdektelen, hogy szinte nincs is! Ezért azt is mondhatnók: IDŐ VALÓJÁBAN NINCS, LEGFELJEBB AZ EMBER FEJÉBEN VAN VALAMI AMIT IDŐNEK NEVEZ ÉS ERŐSZAKOSAN AZT KÉPZELI, HOGY AZ A DOLOG LÉTEZIK--HOLOTT VALÓJÁBAN CSAK Ő KÉPZELI "ANNAK A DOLOGNAK" LÉTEZÉSÉT EL. MERT FONOSNAK TART EGY ESEMÉNYT--ESETÜNKBEN AZ ALMA LEESÉSÉT A FÁRÓL ÚJ ZÉLANDBAN--DE AMI CSAK AZ Ő SZÁMÁRA FONTOS, OBJEKTIVE NEM IGAZÁN AZ. keresztkem |
|
|
alexander |
|
LOS ANGELES varázslásaid miatt jutott tévútra az emberiség -
mint fekete lyuk, a pénz, elnyel mindent - elemészt - mert Isten helyére lép.
*
MACHIAVELLI ISKOLÁJA
ésszerű és fa - póker arccal hosszasan komolyan dicsérj!
vagy csak nevetve szidalmazz bátran - bölcsen pokolra szántan!
|
|
hulot |
|
"A labirintust idő teremti, de szertefoszlik.
(Marad csupán a puszta semmi.)
Forrás a szív, hol vágy pereg ki, de szertefoszlik.
(Marad csupán a puszta semmi.)
Hajnal ábrándja, s csók is, mennyi, mennyi csak szertefoszlik.
(Marad csupán a puszta semmi. Hullám-halálú puszta semmi.)"
|
|
|
|
keresztkem |
|
"..A madár valszi ösztönösen cselekszik." Nopersze. De MI AZ--MÉLYEBB ÉRTELEMBEN--hogy "ösztönösen"? Mert nekem ez NEM ELÉG! Mert ez itt is meg máshol is valami olyasmit jelent: "magátúl tesz valamit--anélkül hogy tudná, hogy mit--oszt', a franc tuggya miért"--teszi, úgymond "magától"? "Ösztönösen" tudja azt is(?) hogy merre van DÉL? Mert szerintem "azt" "ösztönösen" NEM LEHET "TUDNI"! Eleve ez a nyelvi fordulat, hogy "ösztönösen tudja" MÁR fából vaskarika--paradox. keresztkem |
|
alma |
|
A madár valszi ösztönösen cselekszik. Az Isten meg azért Isten mert mindig is volt-van-lesz. |
|
keresztkem |
|
A "hülye vagy"..."hülye vagy" IS EGY GONDOLATVILÁG.Ami ugyancsak--több mint--"JELLEMZŐ"! Sőt: "beszédes".Önmagát jellemzi és önmagáról beszél. keresztkem |
|
panda |
|
Mi vaaaaan??? Te hülye vagy vagy hülye vagy?
|
|
keresztkem |
|
Jeellemző."Rúgás"..."kitörlés" etc..etc..Gondolatvilág komponensek. keresztkem |
|
panda |
|
Ha Chuck Norris megrúg valakit, nem csupán megöli, egész létezését kitörli a téridő-kontinuumból. |
|
panda |
|
Ha rossz az idő, kiürül a tér.
|
|
keresztkem |
|
"..A változás maga az idő." Hát persze.De a kérdés --számmra legalábbis--nem "az", hogy tudjuk-é precizírozni azt a fogalmat, ami az idővel összefüggésben a fejünkben van.Mert nyilvánvaló, hogy tudjuk. Hanem sokkal inkább az,hogy az Isten teremtette-vagy a természet működése révén kifejlődött--ÉLŐVILÁG reendelkezik-é valamiféle tapasztalati tudással az IDŐ-ről? Hogy mondjuk a madarak a reggeli napfényben "készülnek-é" arra, hogy a 'majdani éjszaka sötét hidegét valahogyan kivédjék, fiókáikat betakarják stb...stb? keresztkem |
|
alma |
|
A változás maga az idő. Ha más nem, akkor az időmérő ezköz puszta működése. |
|
keresztkem |
|
IDŐ TULAJDONKÉPPEN NINCS! AZAZ: VALÓSÁGOSAN NEM LÉTEZIK, CSAK FOGALMILAG.PONTOSABBAN CSAK AZ EMBEREK FEJÉBEN VAN....ott is csak úgy-ahogy. Mindezt az is bizonyitja, hogy nincs a világon egyetlen egy állat vagy növény sem, amellik idejönne hozzánk oszt' aztat megaszondaná, hogy: "tessen mán' nékem adni 1 pud időt, vagy 1 km időt vagy horribile dictu: 1 óra időt." Egysincs illyen! Ők az állatok vagy a növények úgy élnek, hogy fogalmuk sincs arról, hogy IDŐ LÉTEZIK-É AVAGY SEM! Ráadásul nem is érdekli őket, tehát nem is akarják hogy--esetleg-- legyen ilyen IDŐ nevű marhaság. Viszont az eseményeknek, amelyek körbevesznek bennünket van procedúrája, lezajlási TARTAM-a, amivel már ők az állatok meg a növények is 'számolnak.Pl. elmúlik a nyár oszt' fáznak, erre vastagabb bundát növesztenek vagy eccerűen fogják magukat oszt' elköltöznek innen délre.No' ezt, hogy hideg van má', úgy-ahogy érzélelik, anélkül, hogy az idő TARTAM múlását bekapcsolnák a cselekedeteikbe'.Érdekes! keresztkem |
|
|
Rendes Kis |
|
Mi emberek, sötét erők, érezzük, napjaink letelnek. S ha érezzük, a vég előtt, mint dögöt légy, a világ ellep. Eszmék északi fénye mellett mért őriznők hát az időt? Miért piszkálnánk hunyt szerelmet? Én fölgyujtom a temetőt. (József A.)
Csel 2,17 És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.
(kép: Max Ernst - Antipápa) ... www.facebook.com/photo.php?fbid=699696436722369&set=a.101311009894251.3103.10 ... |
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Anélkül, hogy belemásznék a lelkivilágodba, csak annyit mondok, hogy amikor én a sört szerettem, fogalmam sem volt az időről. Azóta a bort iszom. |
|
mandala |
|
Relatív. Volt idő (nagyon régen ), amikor még jobban szerettem mint a sört. |
|
mandala |
|
http://mno.hu/kulfold/brutalis-szel-tombolt-1194812
Brutális szél tombolt 2013. november 11., hétfő 20:15 , forrás: MTI, szerző: WA
Rendkívüli erősségű, óránként 221 kilométert is elérő szélvihar tombolt Horvátország északi részén hétfőn, egy ember meghalt, legalább öten megsérültek, s az ítéletidő komoly gondokat okozott a közlekedésben is – közölte a rendőrség.
|
|
|
Tovább ... |
|