|
Téma: Szánkhja |
|
keresztkem |
|
"Mondhatta volna", ha Ő--Jézus--kínaiul beszélt és gondolkodott VOLNA! De "EZ"(!) már messzire és talán máshová vezet--mint akár a kereszténység, akár a taoizmus.Tudniillik a hermeneutika egyik alapkérdésére, hogy van-é a LÉNYEGET ÉRINTŐ, "AZT", TEHÁT A KÖZÖLT--vagy közölni szándékolt-- DOLGOK TARTALMÁT ÉRINTŐ KAPVSOLAT--VAGY ÖSSZEFÜGGÉS--a beszéd által közölt INFORMÁCIÓ és magának a beszédnek a geneológiája között? Hogy tudniillik: milyen, de főleg melyik nyelven mondja az ember--vagy az ISTEN(!?)--"azt", amit mond, közöl? Ez már csak azért is érdekes és izgalmas kérdés, mert főleg JAPÁN NYELV-FILOZÓFUSOK HANGOZTATOTT TÉZISE az, hogy az emberi nyelvnek NEM(!!!) AZ A FŐ FELADATA(!), hogy információkat közvetítsen emberek között!!! "HÁT AKKOR MI MÁS?"--kérdezheti és kérdezi is egy 'magunkfajta. "AZ EMBREK KÖZÖTTI (JÓ!?) kapcsolat megteteremtése"--így a japánok. keresztkem |
|
negyven rabló |
|
Idézet: A taoisták úgy tartják, hogy nem kell ellenállni ennek a világot mozgásban tartó erőnek, hanem a cselekedeteinket kell hozzá igazítani, s harmóniában kell élni vele azért, hogy az életünk erőfeszítésektől és erőszaktól mentessé, építő folyamattá váljon.
Vágyott vágy. Te is tudod, hogy ma nem így működik! |
|
|
|
|
keresztkem |
|
Hát "így" OK a "dolog"--meg ugye én is valami ilyesmit kapisgáltam.... keresztkem |
|
mpd |
|
Á semmiség, korábban Bem apó voltam. |
|
|
mpd |
|
Naná. Én meg SZJA vagyok. |
|
Rendes Kis |
|
Jézus azt is mondhatta volna magáról, hogy "én vagyok a tao, az igazság és az élet". |
|
|
keresztkem |
|
Kedves jó Rendes Kis!
Nagyon-nagyon nem akarnám megbántani, de ezzel a :
"..Aki velem szembe jön az úton, az is velem egy irányba megy, mert mindketten ugyanazt a Tao-t járjuk. "-os mondattal az a nagy baj(-om), hogy nekem--szégyen nem szégyen--HALOVÁNY GŐZÖM NINCS ARRÓL, hogy ugyan mi a csuda az a "Tao"? Akkor sincs ha "ugyanazt járjuk" meg akkor sincs ha--netén neadjisten--mégsem. Oszt' igy nem tudom hogy mi a túró az amit "mindketten" járunk vagy netán-neadjisten mégsem járnánk ugyanazt mindketten. Esetleg a "Tao" az magát az ÚT-at jelenti-jelentené? Gondolom, szégyellnem kéne magamat AZÉRT, hogy 67 éves, többdiplomás ember létemre halovány lila gőzöm nincs arról, hogy MI IS AZ A BIZONYOS "TAO", de az a nagybüdös igazság hogy tényleg nem tudom! EZÉRT: BOCSÁNATÁÉRT ESEDEZEM....meg persze furdal a kíváncsiság is.Dehát ez van. Keresztényi szeretettel: keresztkem |
|
|
Rendes Kis |
|
Aki velem szembe jön az úton, az is velem egy irányba megy, mert mindketten ugyanazt a Tao-t járjuk. |
|
|
Tovább ... |
|