06:48:25
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Kaszinó
Téma: 'Mitől élünk? 'Mitől halunk?
rintintin
Olvasta: 2 | Válasz | 2014. december 09. 14:40 | Sorszám: 0
Múlt héten meghalt a házunkban egy szomszédunk.
Tőlem 7 évvel--HÉTTEL(!)--fiatalabb volt.Volt néhány hasonlatos--nevezzük így--"élettulajdonságunk" de inkább volt közöttünk sok-sok eltérés, ahogyan divatos szóval manapság mondják: "MÁSSÁG"! Talán a hasonlatosságainkkal kezdem: egyugyanazon középiskolában érettségiztünk, a miskolci Bláthy-ban.Mindketten sportoltunk korábban, ő kézilabdázott, én futballoztam, de mindketten megmaradtunk nagy-nagy sportkedvelőnek. drukkernek.Az igazság az mindezzel összefüggésben azért az, hogy ő kézisnek jobb volt, mint én focistának. S végül.Mindketten megmaradtunk szülővárosunkat, Miskolcot nagyon szerető lokálpatriótának.De ezzel be is fejeződtek azok a tulajdonságok-specifikumok, melyek kettőnkben közösek....voltak.
És jönnek az eltérések.Ő nem járt Egyetemre én jártam, ergo: ő nem lett "diplomás" én lettem.Ő elvált a feleségétől vagy 15 éve én nem! S noha nem nősült újra, a házunkba--mely egykor közös otthonunk volt--nagyon-nagyon ritkán, talán évente egyszer ha megfordult, s akkor sem annyira a volt családtagjaiért, hanem a szomszédségért, merthogy velem ellentétben ő meglehetős népszerűen nyájas, írigylésreméltón derűs, és kedvesnek tartott ember....volt.Volt feleségével nem ápolt túlzottan szoros kapcsolatot, sőt talán semmilyet sem, a hozzá a "kiköpésig" hasonló fiával igen, aki viszont majd '50 éves korág--mindmáig--nem nősült meg, s az édesanyjával,a mostanra özveggyé (elvált özveggyé) vált szomszédasszonyunkkal él.Fia is nagy sportrajongó, bár ő nem sportolt komolyan, mint az édesapja--legföljebb autózik.Özveggyé lett szomszédasszonyunkról sajnos nem mondható el az, hogy népszerű lenne a HÁZUNKBAN--amint az anno, igenis elmondható volt, mostanra "néhai" férjéről.
Na és ami nekünk--családomnak, s nekem-- a leglényegesebb: ők vallástalanúl ISTEN NÉLKÜL(!) ÉLŐ emberek voltak mind világéletükben--legalábbis nekünk nagyon úgy látszott-- mi pedig egész pereputtyunkkal igyekeztünk vallásosak lenni mindég és minden helyzetben.Hogy mennyire sikerült nekünk? Nos,"az" egy másik dolog, hisz' "azt" csak a Jóisten tudja igazán.S ami MÉG TALÁN következik is már kissé az előzőekből: ők mind MSZP, SZDSZ etc...etc szavazók voltak mindég, mi meg MDF,KDNP,FIDESZ, szóval "jobboldal" és iyesmifélék.....EZ VOLT?EZ VOLT!
Mitől élünk, mitől halunk?
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...