Téma: . |
|
|
Login |
|
Önök most egy átszerkesztett hozzászólást olvasnak. |
|
|
|
|
|
Login |
|
Baló György élő háttérműsora aktuális kérdésekkel és meghívott vendégekkel. Mit szól hozzá? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Login |
|
Mit keres egy ilyen jó kis hely egy ilyen lányban?
|
|
Login |
|
Nobilis az összekötő Leisztinger és Csányi között. |
|
Login |
|
(Átszerkesztett hozzászólás) |
|
|
Login |
|
A Nemzetbiztonsági Hivatal a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. Törvény 5. §. b) pontja alapján felderíti és elhárítja a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjének törvénytelen eszközökkel történő megváltoztatására vagy megzavarására irányuló leplezett törekvéseket. Ugyanezen szakasz h) pontja értelmében a nyomozás elrendeléséig végzi az állam elleni bűncselekmények (így különösen: alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása Btk. 139. §, alkotmányos rend elleni szervezkedés Btk. 139/A §, lázadás Btk. 140.§, rombolás Btk. 142.§) felderítését.
Szükségesnek tartjuk felhívni a figyelmet, hogy az elmúlt hetekben történt demonstrációk - tekintet nélkül azok jogszerű voltára - jellegüknél fogva alkalmasak arra, hogy azokat szélsőséges személyek vagy csoportok jogellenes cselekmények - akár a fent említett bűncselekmények elkövetésére használják fel. Ezáltal a békés és törvényes demonstráció tömegzavargássá alakulhat át, melyben a részvevők - tekintet nélkül eredeti szándékukra - akár puszta jelenlétük miatt is bűncselekmények elkövetőjévé válhatnak. A bírói gyakorlat szerint ugyanis aki jelen van egy bűncselekmény elkövetésénél és jelenléte szándékerősítő hatással lehet a bűncselekmény elkövetőjére, pszichikai bűnsegédként maga is a bűncselekmény elkövetőjévé válik. Ezért a tömegzavargásokban való passzív részvétel is elkövetési magatartásnak minősül.
A jelzett bűncselekményi kör ezen felül az elkövetési magatartás tanúsításával befejezetté válik, nem szükséges, hogy az alkotmányos rend, vagy annak intézményei ténylegesen veszélybe kerüljenek vagy sérelmet szenvedjenek.
Megjelenés: 2006. október
|
|
Login |
|
Az egyik hadtörténész finoman próbálkozott Szálasi hadvezéri tehetségének Társaság-beli elismertetésével. Úgy néz ki, sikerrel. |
|
onogur |
|
Nem értem. Mi volt a cikk kiváltó indoka?
Különben sem szeretem, ha valaki szietliből osztya az észt. Egy olyan városból, ahol ha lerobban az autód, akkor felhívod a családodat és érzékeny búcsút veszel tőlük. Mert öt percen belül belenézel egy kilenc milliméter átmérőjű csőbe, és pokoli szerencsésnek mondhatod magadat, ha csak a tárcád és az autód kerül veszteséglistára. |
|
Login |
|
Én őszintén szólva azt nem értem, miért nem kovácsol ebből az esetből tőkét a kormánypárt (az mszp). Ha most kiszállnának ezer rohamrendőrrel, lezáratnák a falut és addig el nem mennének, amíg gyorsított eljárásban (emlékezzünk a tévét ostromlók másfél évére egy hét alatt) ki nem osztanak ezer évet, akkor gond nélkül vinnék a következő megyei közgyűlést, mert ezt nem felejtik el a népek. Ráadásul semmi illegális nem lenne benne, rendkívüli állapot kihirdetésével ez simán megy, pusztán a törvény betartatása zajlana.
|
|
|
|