Téma: A Méhes |
|
|
|
iszalag |
|
/A saját s a pénzvilág jövőjét.. |
|
john batky |
|
off Bocsesz, de ebben a topikban a "Válasz" helyett miért van az, hogy "Kommentál"?? on |
|
|
onodij |
|
Már látom a nem túl távoli jövőt : jegyrendszer- 10-kor villanyoltás - zuhanyozási lehetőség 2 naponként (ha fürdőkád van, akkor az egész család 1 kád vízben...) Mégis mi a fenét akar az IMF ? ha kidöglik az emberiség akkor kitől akarnak pénzt pénzt pénzt ? |
|
Gyöngy |
|
Azt hiszem, ide való a mai nap idézete:
"Senki sem tévesztheti szem elől, mit is akar igazán. Még akkor sem, ha olykor úgy tűnik, erősebb a világ meg a többiek. Ez a titok nyitja: nem szabad csüggedni."
Most a világ bezáródni látszik. Sokan feszülünk neki a becsapódó ajtónak. Biztos lesznek olyanok, akik komoly sérülést szenvednek majd a védekezésben, és lesznek olyanok is, akik kiállnak a közös erőfeszítésből, de még ha össze is tudnak záródni az ajtószárnyak, akkor is meg kell kísérelni újra és újra. |
|
|
|
iszalag |
|
Idézet: - A méhes számomra a várakozás helye. A dicsőség előcsarnoka. A siker és a sors és a démonok nem vonzanak többé.
- A siker számomra olyan, mint a madarak éneke. A szirének zenéje. Varázslat és csábítás és bűbáj, édes és halálos. Az odüsszeuszi próbát megálltam. Hallottam őket, de nem csábítottak el.
- A dicsőség éneke olyan, mint a tücsöké. Mint a méhek zsongása. Semmi varázs. Semmi édesség. Mélyen, mélyen egyhangú és szelíd.
- Nem a szirének énekének zsibbasztó gyönyörét, hanem a tücsökhalhatatlanságot választottam. A méhes-halhatatlanságot. - Mindenkinek megvan a maga méhese.
- Ha a méheket nézem, amint elragadó gondterheltséggel, mint az őrültek, loholnak, tudom, hogy az alapállás a semmittevés. - Végre olyasvalamit tenni, aminek semmi haszna.
- Azon gondolkozom, hogy a semmittevés-jógát feltaláljam. Ennek a jógának csúcspontja a méhes-halhatatlanság. - A semmittevést gyakorolni.
|
|
gajo |
|
Jó, takarékos szokás szerint, előbb az aszfalt, utána jöhet a víz, gáz, csatorna. |
|
Rendes Kis |
|
Aszondod, lónak túl kemény, autónak túl egyenetlen ? ... Ám a jelek szerint traktornak, túristának való ! |
|
gajo |
|
A gémeskút, öregebb mint a traktor és az út együttvéve, micsoda gané út. |
|
|
|
|
katáng |
|
Vajon merre lehet ez a telek? |
|
Rendes Kis |
|
Csak a látványa az enyém ... ... Az is csak virtuálisan ... ... Bevallom, nekem (így) tetszik ez az elhanyagolt kert ... Én már csak ilyen aszfaltparaszt vagyok ... |
|
gajo |
|
Miért nem műveled? Gondos és szorgalmas kezek elültették a szőlőt... a seregélyek most éheznek. |
|
|
|
|
katáng |
|
"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld..." |
|
Rendes Kis |
|
Szeretnék majd valamikor mondani Neked valamit. Szeretném majd valamikor azt mondani Neked, hogy szeretlek.
|
|
katáng |
|
Érdekes hasonlat! Kár lenne visszafogni az ilyen kutyákat! |
|