Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
rafiki |
|
Ebből az is kiderül, hogy később végeztél. Én bírtam FerdiBátyánkat, ez mások szerint nálam egyfajta ideológiai eltévelyedés volt. Szerintem rohadt jó fej volt. Okos és intelligens is. Mikor pár év múlva visszamentem hozzá, nagyon panaszkodott a Kecskésre, és arra, hogy vele méltatlanul jártak el. Valószínűleg nagyrészt igazsága volt. |
|
mpd |
|
Mikor én vizsgáztam mikrobiból, akkor jött haza Kecskés Ausztráliából, és azonnal a Buday nyakába ültették, mégpedig magasabb polcra. Hű, az nagy felhajtás volt, amikor Kecskés tartott előadást. ELöl ment két tanszéki munkatárs, vitték a vetítőt, plakátokat, egyéb demó anyagot. Utána jött Őprofesszorsága (sydney-i egyetem emeritus maximus giganteus multiplex honoris maximus causa), szorosan mögötte a rangidős titkárnője hozta a mutatópálcát, szemüveget, papírokat, egy másik titkárnő ásványvizet, hátul meg a tanszék éppen ráérő oktatói, meghallgatni A Korszakalkotó Kinyilatkoztatást. Látványos volt, annyi szent. |
|
|
mpd |
|
Nekünk először felismerés volt, kb. tíz állat (féregtől emlősig), magyarul-latinul, az egyik alacsonyabbrendű fejlődésmenettel. (Nekem a Dypilidium caninum jutott) Aztán öt minimum-kérdés, ha azon is átmentél, mehettél tételt húzni. A tételen megint öt kérdés. Hetvenből 22-en maradtunk.
Buday Ferdinánd? |
|
rafiki |
|
Emlősállatfelismerés állatanbeugrón. A Széky Pali bácsi volt a gyakvezérem. |
|
mpd |
|
Sinkovitsné?? |
|
rafiki |
|
Én is a Stefanovitsnál vizsgáztam. Szerény véleményem szerint a 100 pontos rendszerrel kicsit túllőtt a célon, nem vált be, a mai napig az aranykoronát használják. De a genetikus talajosztályozása zseniális. A klíma a víz és az idő hatásának kombinálása igazi oki megközelítés.
A Birkás Mártit "megúsztam". A Siposnál vizsgáztam, ő volt a tanszékvezető. Sajna nagyon korán meghalt. |
|
mpd |
|
Pali bácsinál vizsgáztam. Nagyszerű ember. Életem egyik pozitív élménye volt az a vizsga. Sipost nem ismerem, én Birkás Mártánál tanultam, abszolút szaktekintély. Tisztelem és becsülöm őtet is. |
|
rafiki |
|
Ez valóban unortodox megoldás.
Ha szabad belekotyognom: szerintem a földművelés alapja két mű megértése. Az egyik a Stefanovits féle Talajtan, a másik a Sipos féle Földműveléstan. A mai napig le-leveszegetem őket a polcról. |
|
mpd |
|
Nem, azzal borotválkozok. |
|
|
mpd |
|
Abba' is tudok segíteni. 5 éven keresztül évente 1300 hektár búzát meg 5-600 hektár cukorrépát termesztettem agramónus koromba'. Kedvenc témám a talajművelés, abban unortodox vagyok. |
|
|
Rendes Kis |
|
Nemcsak kertészek vannak. Vannak mezőgazdák is ! |
|
mpd |
|
Lennék fű, mely újra kinő Lennék lélegzetnek friss levegő |
|
rafiki |
|
(-:: Ha már vadalmafa nem lehetek, legalább legelő. |
|
mpd |
|
Merjünk legelők lenni? |
|
rafiki |
|
Minek kicsiben gondolkodni, ha nagyban is lehet? |
|
mpd |
|
De miért is? eddig szó se esett a legelőkről. |
|
rafiki |
|
Ha közterületen - ahogy írtad - megjelennek a rohadékok, akkor az gondozatlanságra és folytonos bolygatásra utal. A veteményes az más, de gondolom az nem is gépi kategória. Kapazint neki! |
|
rafiki |
|
A szövőlány cukros ételekről álmodik, és nem tud a kartelekről... (-:: |
|
Rendes Kis |
|
Rafiki gazdatárs a legelőkre gondol ... |
|
mpd |
|
Kuka kee. Nyírjam a veteményest?
|
|
rafiki |
|
Nyírni, hengerezni, trágyázni, enyhén locsolni. Drasztikusan átalakítja a spektrumot. |
|
mpd |
|
Egyébként egyre több olyan gaz jelenik meg a kertemben, ami régen elképzelhetetlen lett volna, tipikusan szántóföldi gyomok voltak ezek. Itt van például a ragadós galaj. Hihetetlen undorító valami, és felütötte a fejét kertekben, sőt, közterületeken is. Éppen tegnap történt, hogy a kert sarkában, a homoktövis alatt felfedeztem egy selyemmályvát (Abutilon). Na ez mán durva. A betyárkóróról már beszéltünk, az is ide tartozik. Vagy vegyük a legszemetebb gyomot, az egérárpát. Úgy terjed, mint a dögvész. |
|