Téma: Rohatt hideg van |
|
Gyöngy |
|
Egyébként a globális felmelegedés jegyében picurka foltokat leszámítva, egész Európában keményen kopogó mínuszok vették át az uralmat.
|
|
Gyöngy |
|
... mert szerdára már hozzászokunk . |
|
onodij |
|
Azt hittem horgolt (ez új ? - nem Perwollal mosva!) |
|
|
onodij |
|
Ha nem tudnád a mezőgazdaságnak 4 fő ellensége van ! (tavasz-nyár-ősz-tél) |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Én úgy emléxem, '87-ben a méteres hó mellé -25 fok társult Bp-en ... |
|
Egzisztenciális kvantor |
|
Most látom a zindex fényképén, hogy -17 fok volt a Marx téren. Valamiért nem emlékeztem a hidegre, csak a hóra. Az előrejelzés szerint van rá esély, hogy a jövő héten megint -17 fokot mutasson a Nyugati téri óra. |
|
tiszavirág |
|
Néhány nappal ezelőtt mindenütt azon nyávogtak a rádióban, hogy olyan meleg van, hogy a kártevők át tudnak telelni és nagy baj lesz tavasszal a gyűmölcsösökben.... Mindig nyávognak valamiért, hol ezért, hol azért, aztán egy harmadik meg bekövetkezik. |
|
Gyöngy |
|
Nem tudom. Talán ha a saláta megnövekedett sugárzásszintjéről lenne szó ... De hogy a radiaktivitás lokális megnövekedése befolyásolja-e hosszú távon az időjárást, erre vonatkozólag még nem hallottam semmit. Talán meg kéne nézni, hogy Hirosima és Nagaszaki után voltak-e az időjárási jellemzőkben szembeszökő változások. |
|
|
'87-ben Budapesten 2 adagban összesen kb. 1m hó esett. Akkoriban még gimibe jártam, és gyalog hamarabb beértem, mint BKV-val, mert a buszok egyáltalán nem jártak. Mikor beértem (kb. 1 óra gyaloglás után), kiderült, hogy potyára mentem be, mert 1 hét hószünetet kaptunk. Vidéken még sokkal rosszabb volt a helyzet a hófúvások miatt. De túl nagy hidegre nem emlékszem. '91-ben nem volt hó, csak hideg több héten át, viszont nekem mínusz huszak rémlenek. A buszok és a teherautók nem indultak. Illetve a teherautók sorra gyulladtak ki, mert a sofőrök alájuk gyújtottak, hogy fölmelegítsék a motort.
Jut eszembe: '86-ban volt Csernobil, rá fél évvel pedig kemény tél nálunk. 2011-ben Fukusima. Ez véletlen lenne? |
|
Gyöngy |
|
... bár a dátumban nem vagyok teljesen bizonyos, csak a 80-as évek közepe utánra emlékszem. |
|
Gyöngy |
|
A 91-esre nem, de a 87-es tényleg fogcsikorgató volt. Főútvonalon lakom, és a villamossíneket az úttesttől hóbucka választotta e, ha át akartam menni a túloldalra, ezeken a jégbordás buckákon kellett átküzdeni magam. |
|
|
Rendes Kis |
|
A 87-es télre emléxem: az kegyetlen volt ! |
|
|
Egyre valószínűbbnek látszik, hogy jövő héten -20 fok lesz többször is. Emlékszik itt még valaki a '87-es télre? Az lehetett hasonló. Volt hó is, meg hideg is. És a '91-es télre? Szerintem akkor is voltak mínusz huszak. |
|
onodij |
|
Jó ötlet ! nagyon finom felbontatlan üveg vörös-bor van itthon ... megyek megnézem a fűszereket |
|
huszárló |
|
Tömegkarambol az M5-ösön, Bács megyében. 3 szgk és 1 kamion futott egymásba... |
|
huszárló |
|
Jó a fehér is. Mi is inkább abból csináljuk, ami van, a csopaki olaszrizlingből. |
|
Gyöngy |
|
Van még egy üveg bor a háznál, azt hiszem, csinálok forralt bort (bár ez csak fehér, de hátha jó lesz abból is.) |
|
huszárló |
|
Mondta is a Hírtv, hogy Dél-Budapesten ennyi esett, estig meg 15 centi várható. Ha nálunk is lenne ennyi még, akkor a 35-40 centi tutira összejön. Kaja-pia megvan, lapulunk, mint nyúl a bokorban! |
|
Gyöngy |
|
Nálunk most tart a másfél-két centinél, de hazafelé a közértből mégis majdnem elestem rajta. |
|
huszárló |
|
18 centit mondott be a Híradó nálunk, eléggé igaz is lehet. Azóta is esett még vagy 3-4 centi, meg a szél is fújogat, ha nem is nagyon, de azért a tetőkről sodorja le a havat. |
|
Gyöngy |
|
Ha nem túrtad volna el, mekkora lenne kb.? |
|