Téma: Világkép |
|
tótumfaktum |
|
http://index.hu/tudomany/2016/02/12/a_holdraszallashoz_hasonlitjak_a_gravitac ...
Felfedezték a gravitációs hullámokat. Az egyszerű mondat mögött egy százéves elmélet, több évtizedes műszerfejlesztés és több mint egymilliárd dolláros befektetés áll. A világegyetem jobb megértését segítő, alapvető eredmény született a tudományban, az alapkutatás látványos sikeréről van szó, írja a Magyar Tudományos Akadémia a felfedezésről.
És kicsit sem túloz, a világ fizikusai egy emberként ujjonganak a felfedezés hírére. Szuperlatívuszokban beszélnek a kísérletről és a gravitációs hullámok felfedezéséről. |
|
tótumfaktum |
|
Ja igen, persze, ki volt dolgozva előre az egész. Valószínűleg azért is tartott ilyen sokáig, mert "biztosra" akartak menni. Nyilván, sok mindent többszörösen is csekkeltek... Öt évvvel ezelőtt volt már egy hasonló bejelentés (de az másfajta méréssel), annál viszont kiderült később hogy pontatlan volt, mert valójában egy "zajt" mértek ki. Remélhetőleg, ez már nem ilyen.
|
|
Rendes Kis |
|
Úgy értem az összebeszélést, hogy nem véletlen, hogy ők is pont ugyanakkor mértek |
|
tótumfaktum |
|
( ""az" nem az én asztalom" Mást sem teszel, csak azt. :-( ) |
|
schlempe |
|
Ja, hogy sértegetünk..sértegetünk. Rendben van, de akkor én kiszállok, "az" nem az én asztalom. Egyébként is: DIXI ET SALVAVI ANIMAM MEAM. Befejeztem önnel. |
|
tótumfaktum |
|
Nagy barom vagy te kedves moslék Előbb talán az egymás körüli forgással kellene tisztában lenned, mielőtt felemeled a hangodat itt ... |
|
schlempe |
|
"..Igazolva lett, mérésekkel is, Einstein 100 évvel ezelőtti "jóslata"!!" IGEN! Igazolva lett. Ám ha Debrecenben az ATOMKI-ban tetszik járni, ott "tudományos észlelést" mondanak inkább, mint "mérés"-t. Egyébiránt 'arrafelé Berényi Dénes professzor úr óta nem igazán "divatos" az "ál-adat keverés".... |
|
tótumfaktum |
|
( Még olyat is bevetettek most, hogy pl. egy külön kis kutatócsoportnak az volt a feladata, hogy ál-adatokat keverjen a kapott mérési adatokhoz, azzal jól megkeverve a kiértékelő tudósokat .. ) |
|
tótumfaktum |
|
Mi vaaaan??? Igazolva lett, mérésekkel is, Einstein 100 évvel ezelőtti "jóslata"!! Korrekt mérési folyamattal. Ennyi. ( ld. a 48. és/vagy a 44. hsz-t! ... )
|
|
schlempe |
|
Ugye az, hogy a GRAVTÁCIÓS HULLÁMOK LÉTE mindezidáig puszta hipotézis maradt, amiatt állt fenn, hogy e hullámok rezgés-AMPLITUDÓJA ÉSZLELHTETLENÜL KICSI. Olyannyira kicsi, hogy nem állt rendelkezésre--ha igaz--olyan műszer vagy mérésmód, mely kimutatta volna, vagy pontosabban: KÉPES LETT VOLNA KIMUTATNI--A HULLÁMOK LÉTEZÉSÉT. Mostanra már egyértelműen lett ilyen "apparát", s igy kmutatták magát az Albert Einstein által 100 éve föltételezetteket. |
|
Rendes Kis |
|
Összebeszéltek ? Mert ez, gondolom, nem véletlen ! |
|
tótumfaktum |
|
2016. február 11-én bejelentették, hogy 2015. szeptember 14-én a LIGO gravitációs hullámokat megfigyelő obszervatórium mindkét detektora gravitációs hullámokat észlelt.[11] A kutatásban részt vett több tucat amerikai és európai kutatócsoport mellett a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem és a debreceni MTA Atommagkutató Intézet összefogásában működő Eötvös Gravity Research Group (EGRG), valamint a Szegedi Tudományegyetem LSC csoportja és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont.[12] |
|
|
dejszen |
|
Persze vicces, de Albert Einstein általános relativitáselmélete nem biztos, hogy igaz, akkor meg mi van? Hullám sincs? |
|
dejszen |
|
Sőt! Csökken az összes élelmiszer ÁFÁJA! |
|
|
|
schlempe |
|
Na, mostmá' hogy vannak GRAVITÁCIÓS HULLÁMOK todományosan bizonyítva is, olcsóbb lehet a sütőtök. |
|
|
tótumfaktum |
|
Akkora áttörés jöhet, hogy belehajlik a gravitáció 2016. 02. 09. 14:24
Csomó mindent megfigyelhetnének, és Einstein százéves elméletét is igazolhatnák, ha bebizonyítanák, léteznek gravitációs hullámok. Gyanús, hogy ezt fogják bejelenteni.
Nagy horderejű bejelentés várható csütörtökön Washingtonban a gravitációs hullámok kutatásának legújabb, sokak szerint áttörést jelentő eredményeiről. Egyesek úgy vélik, kutatók végre közvetlen bizonyítékot találtak az Albert Einstein által száz éve megjósolt jelenségre. http://24.hu/tudomany/2016/02/09/akkora-attores-johet-hogy-belehajlik-a-gravi ... |
|
Late Devonian |
|
nécca, éppen megyek kifele a vízből, tik, tak, tiktaalik, tak ... megyek megnézem, hogy hogy is van ez a multiverzum..
|
|
|
tótumfaktum |
|
... és a fekete lyukakon keresztül terjedő multiverzális hullámokkal pedig betekintést nyerhetünk a Multiverzumról is!! |
|
tótumfaktum |
|
... gravitációsan is tudjuk majd kukkolni az Univerzumot! |
|
tótumfaktum |
|
Nem tetszik, nem szeretem az "útján" szavatot. Kádár apánknak volt kedves szava; különösen ejtve, mint ahogy gyúrva voltak az elvtársai is |
|