Téma: Világkép |
|
schlempe |
|
Ja, hogy sértegetünk..sértegetünk. Rendben van, de akkor én kiszállok, "az" nem az én asztalom. Egyébként is: DIXI ET SALVAVI ANIMAM MEAM. Befejeztem önnel. |
|
tótumfaktum |
|
Nagy barom vagy te kedves moslék Előbb talán az egymás körüli forgással kellene tisztában lenned, mielőtt felemeled a hangodat itt ... |
|
schlempe |
|
"..Igazolva lett, mérésekkel is, Einstein 100 évvel ezelőtti "jóslata"!!" IGEN! Igazolva lett. Ám ha Debrecenben az ATOMKI-ban tetszik járni, ott "tudományos észlelést" mondanak inkább, mint "mérés"-t. Egyébiránt 'arrafelé Berényi Dénes professzor úr óta nem igazán "divatos" az "ál-adat keverés".... |
|
tótumfaktum |
|
( Még olyat is bevetettek most, hogy pl. egy külön kis kutatócsoportnak az volt a feladata, hogy ál-adatokat keverjen a kapott mérési adatokhoz, azzal jól megkeverve a kiértékelő tudósokat .. ) |
|
tótumfaktum |
|
Mi vaaaan??? Igazolva lett, mérésekkel is, Einstein 100 évvel ezelőtti "jóslata"!! Korrekt mérési folyamattal. Ennyi. ( ld. a 48. és/vagy a 44. hsz-t! ... )
|
|
schlempe |
|
Ugye az, hogy a GRAVTÁCIÓS HULLÁMOK LÉTE mindezidáig puszta hipotézis maradt, amiatt állt fenn, hogy e hullámok rezgés-AMPLITUDÓJA ÉSZLELHTETLENÜL KICSI. Olyannyira kicsi, hogy nem állt rendelkezésre--ha igaz--olyan műszer vagy mérésmód, mely kimutatta volna, vagy pontosabban: KÉPES LETT VOLNA KIMUTATNI--A HULLÁMOK LÉTEZÉSÉT. Mostanra már egyértelműen lett ilyen "apparát", s igy kmutatták magát az Albert Einstein által 100 éve föltételezetteket. |
|
Rendes Kis |
|
Összebeszéltek ? Mert ez, gondolom, nem véletlen ! |
|
tótumfaktum |
|
2016. február 11-én bejelentették, hogy 2015. szeptember 14-én a LIGO gravitációs hullámokat megfigyelő obszervatórium mindkét detektora gravitációs hullámokat észlelt.[11] A kutatásban részt vett több tucat amerikai és európai kutatócsoport mellett a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem és a debreceni MTA Atommagkutató Intézet összefogásában működő Eötvös Gravity Research Group (EGRG), valamint a Szegedi Tudományegyetem LSC csoportja és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont.[12] |
|
|
dejszen |
|
Persze vicces, de Albert Einstein általános relativitáselmélete nem biztos, hogy igaz, akkor meg mi van? Hullám sincs? |
|
dejszen |
|
Sőt! Csökken az összes élelmiszer ÁFÁJA! |
|
|
|
schlempe |
|
Na, mostmá' hogy vannak GRAVITÁCIÓS HULLÁMOK todományosan bizonyítva is, olcsóbb lehet a sütőtök. |
|
|
tótumfaktum |
|
Akkora áttörés jöhet, hogy belehajlik a gravitáció 2016. 02. 09. 14:24
Csomó mindent megfigyelhetnének, és Einstein százéves elméletét is igazolhatnák, ha bebizonyítanák, léteznek gravitációs hullámok. Gyanús, hogy ezt fogják bejelenteni.
Nagy horderejű bejelentés várható csütörtökön Washingtonban a gravitációs hullámok kutatásának legújabb, sokak szerint áttörést jelentő eredményeiről. Egyesek úgy vélik, kutatók végre közvetlen bizonyítékot találtak az Albert Einstein által száz éve megjósolt jelenségre. http://24.hu/tudomany/2016/02/09/akkora-attores-johet-hogy-belehajlik-a-gravi ... |
|
Late Devonian |
|
nécca, éppen megyek kifele a vízből, tik, tak, tiktaalik, tak ... megyek megnézem, hogy hogy is van ez a multiverzum..
|
|
|
tótumfaktum |
|
... és a fekete lyukakon keresztül terjedő multiverzális hullámokkal pedig betekintést nyerhetünk a Multiverzumról is!! |
|
tótumfaktum |
|
... gravitációsan is tudjuk majd kukkolni az Univerzumot! |
|
tótumfaktum |
|
Nem tetszik, nem szeretem az "útján" szavatot. Kádár apánknak volt kedves szava; különösen ejtve, mint ahogy gyúrva voltak az elvtársai is |
|
Rendes Kis |
|
Talán némi ügyességgel és csúcstechnológiával eljutunk oda, hogy az Univerzumot a fény helyett a gravitáció útján szemléljük. |
|
tótumfaktum |
|
"Maybe, with some cleverness and awesome technology, we could gaze at the Universe with gravity rather than light."
(Goggle fordítóval: Talán némi ügyesség és félelmetes technológia, tudtuk nézte az Univerzum gravitációs, mint a világosságot. ) |
|
tótumfaktum |
|
Ja, igen, a ződek(azúrok) azok a feltételezett gravitációs hullámok... |
|
tótumfaktum |
|
Hát, ott az a két "pötty" is, nem? (A keringési pályájuk nincs berajzolva.) |
|